DeCursus1
home
item2

Haro, een zevenendertigjarige leraar die vaststelt dat op alle fronten de rek wat uit zijn leven is, wordt door een collega geattendeerd op de bewustwordingscursus-voor-beginners The First Mile, van de organisatie Milestone. In deze collega ziet hij de zon altijd schijnen, terwijl het in zijn eigen hoofd meestal miezert. Wat heeft hij te verliezen? Waarom zou hij niet, zoals de cursus belooft, ‘meer uit zijn leven halen’? Hij besluit het erop te wagen.
Vier dagen lang wordt hij ondergedompeld in een wereld van
sharing, inspiration en confrontation, van zoete seventies-hits en dozen vol tissues, volgesnotterd Towards A Loving World For Everyone. Hij observeert en ondergaat alles zo open mogelijk – al komt hij tot heel andere inzichten dan die waar de cursus op aanstuurt.
 

Deze satirische roman, waarin het soort cursus wordt beschreven waarover iedereen weleens gehoord heeft maar waarover de deelnemers volgens afspraak horen te zwijgen, verscheen in de zomer van 2011 bij uitgeverij Querido.


Een eerste recensie van de roman verscheen op
Pink Bullets, een website geschreven door vrouwen tussen de 17 en 37 (voor jou! schrijven ze zelf). Op donderdag 7 juli 2011 verscheen een interview met de schrijver in Trouw. Hij was op zondag 3 juli bij Leon Verdonschot in diens radioprogramma Oeverloos op Kink FM. Een uitgebreid interview is ook te bekijken op LezenTV.nl, waarvan een voorvertoning is te zien op YouTube.
Op 12 september vroeg Jeroen van Kan van radioprogramma
De Avonden van de VPRO onder andere naar het literaire spel dat in De cursus wordt gespeeld. De schrijver las er ook een stukje voor.

item5a